wkert
játszódjatok, a kertben hever a lábatok elõtt minden, ami lehet, hogy kell, minden, ami kell lábatok elõtt hever, minden jó lesz, minden jó, ez az én kertem és boldog lesz benne minden földlakó!


Tűsarok

www.danturizmus.hu

Skandináv Ház - Budapest


wLehullott levelek
2002
augusztus
szeptember
október
november
december
2003
január
február
március
április
május
június 1.
június 2.
július
augusztus
szeptember
október
november
december
2004
január
február
március
április
május
június
július
augusztus
szeptember
október
november
december
2005
január
február
március
április
május
június
július
augusztus

Függőágy Online

kertblog
garden 8
till
homewreckers komjuniti
gay gardener
gardenspot

magyarkert
fuggoagy.hu
édenkert
faiskola
kertlap
sziklakertlap
kert és hal
kertpont
tulipánvilág
tulipan.lap.hu
ribizli

messzikert
a világ kertjei
minden ami botanika
kertkomjuniti
you grow girl
gardencomposer
daily muse

riszpekt
Tűsarok
viztorony
nyuszi
mamacash
loop
trkszfi
goren
argento
basszus
ikrek
RsB
illetéktelen
parketta
bitadani

This page is powered by Blogger. Why isn't yours?

wkedd, augusztus 12, 2003


Többek kívánságára lerántom a leplet a szárított paradicsomról.
(Szegény A tegnap nem kapott az juhtúróval töltött husija mellé, pedig kifejezetten szerette volna egyrészt látni, másrészt kóstolni őket. Reklamált, és kiderült, nem véletlenül nem kapott: elfogyott és azt hitték, nem tűnik fel. Hát de. Mindez a majd Leonardban.)
Szárított paradicsomból az olaszok brillíroznak, de ebben az esetben ez nem is az ő érdemük, hanem a napé, ami süt. Mert a szárított paradicsomhoz nem kell más, mint egy piaci faláda, egy kés, amivel kettévágunk minden paradicsomot, és a nap, ami hosszan és erősen süti őket, pont száradásig.
És olyankor többféle megoldás létezik, többféle út, amin elindulhatunk, én most egyet mondok el, az úgynevezett sott'olio megoldást:

Szárított paradicsomok "olajalatt"
Hozzávalók:
1 kg paradicsom
olivaolaj (extraszűz)
borecet

piroshegyespaprika
bazsalikom
fokhagyma
kapribogyó
menta


Érett, kemény paradicsomokat válassz. (Mihez nem érett és kemény paradicsom kell hanem éretlen és löttyedt? Na mindegy.) ha olaszok lennénk azzal is tudnánk valamit kezdeni, hogy a San Marzanoi fajta a legalkalmasabb. De nálunk csak paradicsom van. Esetleg koktél-.
Vágd őket ketté, és terítsd ki őket a napra a ládára. Néha fordítsd meg őket, a tökéletes száradás érdekében. Estére hozd be őket a napról, mert a hajnali harmat nem tesz jót, kezdheted újra.
Ha megszáradtak, borecettel mosd át őket és csöpögtesd is le.
Keríts egy befőttes üveget, és kezdd el rakni. Paradicsom, fűszerek, paradicsom, fűszerek, paradicsom, fűszerek.
A végén öntsd fel olajjal a rakást.
Ne fedd be rögtön, várj egy napot, lehet, hogy még szükséges lesz egy kis utántöltés, hogy ellepjen az olaj mindent.
Várj.
Várj.
Várj.
Egy hónap múlva kész.


elültette zsaklin 5:38 du.-kor